SP88 – Designa ditt skåp med eget motiv

Från: 12 995,00 kr

Designa skåpet precis som du vill ha det!

 • Specialdesigna ditt skåp så det passar dig och ditt hem eller kontor!
 • Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
 • Kraftigt hakgreppsystem som låser längs båda långsidorna på skåpet.
 • Välj skåpsfärg, tillbehör och skicka oss ett högupplöst fotografi.
 • Voila! Så har du ett helt unikt säkerhetsskåp!
 • Gold Edition ingår i färgen rosa.
 • LED-lampa i skåpet ingår, värde 199:-
 • Mått: 1500x550x400 mm.
 • Vikt: 152 kg.

 

Instruktioner vid beställning:
Låstyp: Välj vilken typ av låsning du vill ha på ditt skåp.
Färg: Välj vilken färg du vill ha på skåpet.
Gold Edition: Välj om du vill lägga till gulddetaljer på ditt skåp.
Foliering: Välj om du vill ha hjälp med folieringen eller om du gör det själv.

Nollställ

Beskrivning

Specialdesigna ditt skåp med eget motiv!

Piffa till ditt nya säkerhetsskåp med din hund, din drömtrofé, laget du hejar på eller din företagslogga. Du bestämmer!

 • Välj tillval till skåpet och gör en beställning.
 • Skicka in en valfri högupplöst bild som du önskar ha på framsidan av ditt skåp. (Stående högupplöst foto för bäst resultat.)
 • Vi beskär bilden enligt rätt mått, ca 140×45 cm, ritar in var handtag och elektroniskt kodlås/nyckel hamnar.
 • En korrektur skickas till dig för godkännande.
 • Därefter skickas bilden på tryckning på en specialfolie för säkerhetsskåp.
 • Du väljer om du vill foliera framsidan själv hemma eller om vi ska göra det åt dig.
 • Den högupplösta bilden skickas till info@scandinaviansafe.se, därefter kontaktar vi dig för vidare planering. Leveranstid ca 2 veckor.

Gäller endast modellen SP88. Scandinavian Safe AB ansvarar ej för hur resultatet blir när du folierar skåpet själv. Känner du dig osäker på att foliera själv kan vi foliera skåpet åt dig.

Modell SP88 säkerhetsskåp

Säkerhetsskåp för förvaring av allting som är värt att rädda vid ett inbrott. Passar lika bra för företaget som till hemmet och i jaktstugan. Rymmer upp till 32 stycken A4-pärmar eller upp till 16 stycken gevär.

Lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Skåpet är godkänt av försäkringsbolag och myndigheter.

Enligt Rikspolisens föreskrifter ska vapen förvaras i ett säkerhetsskåp som uppfyller kraven enligt svensk standard SSF3492. Skåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet. Eftersom skåpet väger över 150 kg så behöver skåpet inte förankras enligt vapenlagen men vi rekommenderar alltid att skåpet förankras.

Skåpets konstruktion

Skåpet är tillverkat i 4 mm specialplåt och utvalda områden har förstärkts ytterligare med manganplåt. Låsområdet är extra skyddat från samtliga håll och är även utrustat med en sprängsäkring. Tack vare skåpets kraftiga hakgreppsystem och bakkantslåsning, låser dörren längs båda långsidorna. Dörren är högerhängd. Fler fördelar med vårt hakgreppsystem finner du längre ner på sidan.

Certifikat

Skåpet är certifierat enligt SSF3492 och godkänt av försäkringsbolag och myndigheter. Låset är certifierat enligt SSF3880 & EN1300 klass B. Skåpet är också FG godkänt i Norge och F&P-registrerat i Danmark.

Låsning

Välj mellan belyst elektroniskt kodlås och omställningsbart nyckellås med två nycklar.
Mer information och instruktioner för låsen finner du längre ner på sidan.

Inredning

Magnetisk LED-belysning som tänds automatiskt när du öppnar skåpet, bottenmatta samt en nyckelkrokslist och fem förvaringshyllor i dörren. Välj mellan helhyllor eller topphylla, vändbar mellanvägg med två halvhyllor och vapenstöd.

Färg

Välj mellan vit, svart, rosa och grön. Handtag och knappsats är svart som standard. Finns även i guld och krom.

SP88 mått

HöjdBreddDjupViktVolym
Utv.1500 mm550 mm400 mm152 kg330 l
Inv.1490 mm540 mm330 mm  
Dag.1380 mm410 mm   

Handtag, knappsats och gångjärn ökar det utvändiga djupet med max 40 mm.

Kompletterande tillbehör

LED-slinga eller extra LED-lampa som tänds automatiskt när du öppnar skåpet, inbrottslarm som aktiverar ifall skåpet utsättas för angrepp eller flyttas, laptophållare för förvaring av laptops och datorer, utdragbar låda/hylla, utdragbar hängmappsram för pappersförvaring, ett eller tre låsbara fack inuti skåpet som begränsar olika användare att få tillgång till allt i skåpet, utdragbar vapenvagn i vitt eller Raw Steel, vapenställ Salut för en effektiv förvaring av upp till sju gevär, trä– eller betongbultar för att bulta fast ditt skåp, kolvstöds/skyddsmatta i gummi för ett extra bra grepp, magnetisk läskstångshållare som håller upp till tre läskstänger, vapenstöd duo för dubbla gevärsrader, extra vapenstöd, Gold Edition för att byta ut knappsats/nyckelbricka, handtag och logga till guld istället för svart, magnetisk pistolhållare eller pistolhållare i plast, magnetisk krok eller nyckelkroklist ifall man behöver fler krokar i skåpet, betongsockel för extra vikt eller för att höja upp skåpet, beige kolvstödsmatta kan även användas som skydd mellan golv och skåp, brandbox SS1101 standard eller brandbox SS1106 för att skydda vissa ägodelar mot brand, extra nycklar (vid vad av nyckellås), extra batteri (vid val av elektroniskt kodlås), förbättringsfärg ifall man av någon anledning råkar repa skåpet, SP88 halvhylla standard ifall man vill ha fler halvhyllor i skåpet, SP88 halvhylla stor för bredare hyllplan och därmed större plats för förvaring av tillbehör och ex. ammunition, SP88 halvhylla mini, extra SP88 helhylla, SP88 utdragbar låda/hylla och SP88 helhylla med hål för långa gevär för att få plats med längre gevär utan att behöva höja topphyllan.

Leverans

Skåpet levereras emballerat i plast och kartong. Vid beställning med hemleverans skickas skåpet oftast på halvpall (med undantag i Stockholmsområdet) via ett externt transportbolag som aviserar innan leverans.

I Stockholmsområdet levererar vi så mycket som möjligt med egen personal och kan därför även erbjuda tilläggstjänster såsom inbärning och fastmontering av skåp i golv och/eller vägg. När vi levererar med egen personal använder vi oftast en magasinkärra. Om du önskar att skåpet istället levereras på halvpall behöver detta noteras i kassan vid beställning.

Det är även möjligt att hämta skåpet kostnadsfritt på vårt lager i Huddinge, Stockholm. Välj mellan våra olika fraktalternativ i varukorgen!

Låsinformation

Med omställningsbart nyckellås menas att, ifall du förlorar en av dina nycklar, kan du nollställa låset med den nyckeln du har kvar och aktivera ett nytt par nycklar. Därefter är de gamla nycklarna obrukbara.

På det elektroniskt kodlåset sitter batteriet i en lucka under knappsatsen och kan enkelt bytas från utsidan av skåpet. Tänk på att enbart använda alkaliska högkvalitetsbatterier. Vi rekommenderar Varta, Duracell eller Energizer.

Instruktioner:

Våra bästa tips och råd

Vi är ett familjeföretag som har tillverkat vapenskåp i mer än 20 år och får dagligen svara på frågor från kunder, om vad man bör tänka på vid införskaffande av vapenskåp. Våra allra bästa tips och råd har vi samlat här! (Öppnas i ny flik)

Fördelar med vårat hakgreppsystem

Säkerhet

Dörren låses längs båda långsidorna, vilket försvårar rejält vid uppbrytningsförsök. Vissa andra låssystem låser enbart på några fasta punkter av dörren.

Förvaring

Tar mindre plats på insidan av dörren, vilket sparar utrymme i skåpet och bl.a. möjliggör extra breda hyllfack i dörren.

Tryggt

Regelverket har inga lösa delar, nitar eller bultar som med tiden kan gå sönder och orsaka att skåpet i värsta fall går i baklås.

Välkänd konstruktion

En av de mest levererade konstruktionerna i Norden som rekommenderas av fackfolk.

Lättskött

Oftast behövs ingen service alls men vid behov, gör man det enkelt själv.

Fast fraktpris på alla skåp

695:- till valfri gatuadress i Sverige
0:- vid upphämtning i Stockholm

5 års garanti

Mot fabrikationsfel på samtliga säkerhetsskåp

Återförsäljare i hela norden

Levererar även i Europa
Direkt från egna lager

Inbärning och montering i Stockholm

Vi erbjuder tilläggstjänster för leveranser i Stockholms län

Fast fraktpris på alla skåp

695:- till valfri gatuadress i Sverige
0:- vid upphämtning i Stockholm

5 års garanti

Mot fabrikationsfel på samtliga säkerhetsskåp

Återförsäljare i hela norden

Levererar även i Europa
Direkt från egna lager

Inbärning och montering i Stockholm

Vi erbjuder tilläggstjänster för leveranser i Stockholms län

Tillbehör till detta skåp