Utlottning till förmån för Vid Din Sida

Mitt mål är att inga äldre i Sverige ska behöva leva i hemlöshet. Just nu är det värre än någonsin med skenande mat- och elpriser, inflation och oro. Köerna växer sig allt längre i vårt soppkök och maten tar slut. Jag är så tacksam för att ni vill hjälpa!Jeanette Höglund

Jeanette Höglund är grundare av Vid Din Sida och har designat ett rosa säkerhetsskåp från Scandinavian Safe som vi lottat ut till förmån för den ideella organisationen. Alla pengar som kom in – hela 70 900 kronor – skänktes oavkortat till Vid Din Sida och användas i arbetet för att hjälpa våra utsatta, fattiga äldre.

Vid Din Sida har fritidsgårdar för fattigpensionärer i Stockholm och Göteborg, där man får hjälp med mat, kläder och hygien. Idéen till detta föddes hos Jeanette när hon arbetade som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana. Hon såg med egna ögon pensionärer som inte fick pensionen att räcka till, att de blivit hemlösa men varit för stolta för att be sina vuxna barn och anhöriga om hjälp. Istället satt de och sov på bänkarna på Centralstationen.

Majoriteten av pensionärerna på Vid Din Sidas fritidsgård i Stockholm är hemlösa och här finns möjligheten att vila dagtid. Som hemlös pensionär vågar man inte alltid sova utomhus på natten – särskilt inte som kvinna. Här kan de också äta ett varmt mål mat, duscha, tvätta sina kläder och umgås.

På soppköket, som Vid Din Sida anordnar i centrala Stockholm ett par dagar i veckan, delas det ut varm mat och hela rena kläder.

Kylan och julen – utanförskapet – närmar sig med stormsteg.

Tack till alla som hjälpt oss att hjälpa genom att swisha och dela tävlingen, tack! 🤍

Utlottningen är avslutad och vi säger stort grattis till Marie-Louise som fick beskedet om vinsten samma dag som hon skulle gifta sig – vilken bröllopspresent! All lycka till brudparet! Se när vi ringde Marie-Louise här.

Skåpet är certifierat enligt SSF3492 och av modell SP66 med elektroniskt kodlås.

Bidra till det viktiga arbete som Vid Din Sida gör för Sveriges fattiga pensionärer

Ni som swishar är med i utlottningen av skåpet och vi presenterar vinnaren fredag den 25/11-2022. Varje swish gör skillnad!

Stort tack till TC företagen 🤍