SP99 Vapenskåp SSF3492

Från: 13 395,00 kr

Stort vapenskåp med massa förvaring

 • Godkänd och certifierat säkerhetsskåp enligt SSF3492.
 • Kraftigt hakgreppsystem som låser längs båda långsidorna på skåpet!
 • Väger över 150 kg.
 • Ett av våra större vapenskåp!
 • Möjlighet att välja till gulddetaljer (Gold Edition).
 • Förvaring med plats för upp till 20 st gevär.
 • Välj mellan nyckellåsning och elektroniskt kodlås.
 • Fem förvaringshyllor i dörren.
 • Förberedd med förankringshål i golv och vägg.
 • Möjlighet att välja till vapeninredning, se tillbehör.
 • Mått: 1500x650x550 mm.
 • Vikt: 200 kg.

 

Instruktioner vid beställning:
Låstyp: Välj vilken typ av låsning du vill ha på ditt skåp.
Addera tillbehör: Klicka i antal av de tillbehör du vill addera till din beställning.

Nollställ

Tillbehör till detta skåp(klicka för att expandera)

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,

Beskrivning

Modell SP99 vapenskåp

Ett av våra största säkerhetsskåp med plats för upp till 20 stycken gevär. Lätt att förankra tack vare fyra förankringshål i botten och i ryggen. Vapenskåpet är testat och certifierat enligt SSF3492 och godkänt för 20 poäng, vilket innebär att du i praktiken får förvara 20 stycken gevär alternativt 10 stycken pistoler eller 5 stycken helautomatiska vapen inuti skåpet. Eftersom skåpet väger över 150 kg så behöver skåpet inte förankras, men vi rekommenderar alltid att skåpet förankras.

Skåpets konstruktion

Skåpet är tillverkat i 4 mm specialplåt och utvalda områden har förstärkts ytterligare med manganplåt. Låsområdet är extra skyddat från samtliga håll och är även utrustat med en sprängsäkring. Tack vare skåpets kraftiga hakgreppsystem och bakkantslåsning, låser dörren längs båda långsidorna. Dörren är högerhängd. Fler fördelar med vårt hakgreppsystem finner du längre ner på sidan.

Certifikat

Skåpet är certifierat enligt SSF3492 och godkänt av försäkringsbolag och myndigheter. Låset är certifierat enligt SSF3880 & EN1300 klass B. Skåpet är också FG godkänt i Norge och F&P-registrerat i Danmark.

Låsning

Välj mellan belyst elektroniskt kodlås och omställningsbart nyckellås med två nycklar.
Mer information och instruktioner för låsen finner du längre ner på sidan.

Inredning

Förstärkt justerbar topphylla, två vapenstöd, kolvstödsmatta samt en nyckelkrokslist och fem förvaringshyllor i dörren.

Färg

Vit (RAL9002). Går även att beställas i andra färger, kontakta oss via info@scandinaviansafe.se för mer information.

SP99 mått

HöjdBreddDjupViktVolym
Utv.1500 mm650 mm550 mm200 kg536 l.
Inv.1490 mm640 mm480 mm  
Dag.1380 mm510 mm   

Handtag, knappsats och gångjärn ökar det utvändiga djupet med max 40 mm.

Kompletterande tillbehör

Vapeninredning som delar upp skåpet med förvaringshyllor på ena sidan och plats för gevär på andra sidan, LED-slinga eller LED-lampa som tänds automatiskt när du öppnar dörren, inbrottslarm som aktiverar ifall skåpet utsättas för angrepp eller flyttas, trä– eller betongbultar för att bulta fast ditt skåp, förslutningssats för oanvända monteringshål för att försluta förankringshål som inte används, vapenstöd duo för dubbla gevärsrader, extra vapenstöd, Gold Edition för att byta ut knappsats/nyckelbricka, handtag och logga till guld istället för svart, magnetisk läskstångshållare som håller upp till tre läskstänger, magnetisk pistolhållare eller pistolhållare i plast, magnetisk krok eller nyckelkroklist ifall man behöver fler krokar i skåpet, brandbox SS1101 standard eller brandbox SS1106 för att skydda vissa ägodelar mot brand, extra nycklar (vid vad av nyckellås), extra batteri (vid val av elektroniskt kodlås), förbättringsfärg ifall man av någon anledning råkar repa skåpet, kolvstöds/skyddsmatta i gummi för ett extra bra grepp, beige kolvstödsmatta kan även användas som skydd mellan golv och skåp, fler SP99 helhyllor, SP99 halvhylla och SP99 mellanvägg.

Leverans

Skåpet levereras emballerat i plast och kartong. Vid beställning med hemleverans skickas skåpet oftast på halvpall (med undantag i Stockholmsområdet) via ett externt transportbolag som aviserar innan leverans.

I Stockholmsområdet levererar vi så mycket som möjligt med egen personal och kan därför även erbjuda tilläggstjänster såsom inbärning och fastmontering av skåp i golv och/eller vägg. När vi levererar med egen personal använder vi oftast en magasinkärra. Om du önskar att skåpet istället levereras på halvpall behöver detta noteras i kassan vid beställning.

Det är även möjligt att hämta skåpet kostnadsfritt på vårt lager i Huddinge, Stockholm. Välj mellan våra olika fraktalternativ i varukorgen!

Låsinformation

Med omställningsbart nyckellås menas att, ifall du förlorar en av dina nycklar, kan du nollställa låset med den nyckeln du har kvar och aktivera ett nytt par nycklar. Därefter är de gamla nycklarna obrukbara.

På det elektroniskt kodlåset sitter batteriet i en lucka under knappsatsen och kan enkelt bytas från utsidan av skåpet. Tänk på att enbart använda alkaliska högkvalitetsbatterier. Vi rekommenderar Varta, Duracell eller Energizer.

Instruktioner:

Våra bästa tips och råd

Vi är ett familjeföretag som har tillverkat vapenskåp i mer än 20 år och får dagligen svara på frågor från kunder, om vad man bör tänka på vid införskaffande av vapenskåp. Våra allra bästa tips och råd har vi samlat här! (Öppnas i ny flik)

Fördelar med vårat hakgreppsystem

Säkerhet

Dörren låses längs båda långsidorna, vilket försvårar rejält vid uppbrytningsförsök. Vissa andra låssystem låser enbart på några fasta punkter av dörren.

Förvaring

Tar mindre plats på insidan av dörren, vilket sparar utrymme i skåpet och bl.a. möjliggör extra breda hyllfack i dörren.

Tryggt

Regelverket har inga lösa delar, nitar eller bultar som med tiden kan gå sönder och orsaka att skåpet i värsta fall går i baklås.

Välkänd konstruktion

En av de mest levererade konstruktionerna i Norden som rekommenderas av fackfolk.

Lättskött

Oftast behövs ingen service alls men vid behov, gör man det enkelt själv.

Fast fraktpris på alla skåp

695:- till valfri gatuadress i Sverige
0:- vid upphämtning i Stockholm

5 års garanti

Mot fabrikationsfel på samtliga säkerhetsskåp

Återförsäljare i hela norden

Levererar även i Europa
Direkt från egna lager

Inbärning och montering i Stockholm

Vi erbjuder tilläggstjänster för leveranser i Stockholms län

Fast fraktpris på alla skåp

695:- till valfri gatuadress i Sverige
0:- vid upphämtning i Stockholm

5 års garanti

Mot fabrikationsfel på samtliga säkerhetsskåp

Återförsäljare i hela norden

Levererar även i Europa
Direkt från egna lager

Inbärning och montering i Stockholm

Vi erbjuder tilläggstjänster för leveranser i Stockholms län

Tillbehör till detta skåp