Frågor om skåp & lås

De flesta nyckellås som vi har sålt till säkerhetsskåp är omställningsbara. Det innebär att så länge du har kvar en nyckel så kan du nollställa låset och sedan köpa ett par nya nycklar. Hör av dig till oss om du är osäker på vilka sorters nycklar du behöver.
Om skåpet säljs med ett elektroniskt kodlås är det låset godkänt för det skåpet. Om man i efterhand vill montera på ett kodlås på ett äldre skåp bör man kontakta oss för att veta vilket lås som är godkänt till just det skåpet.
Ett alkaliskt 9v batteri som ger minst 500mA brukar hålla för minst 1000 öppningar. Använder man andra sorters batterier kan det fungera under en kort period eller inte alls. Låset ger en signal när batteriet börjar bli svagt.
Batteriet på våra säkerhetsskåp sitter oftast på utsidan i en lucka under knappsatsen. Har man ett äldre skåp så kan batteriet även sitta på insidan av skåpet med “nödöppningspoler” på knappsatsen. Hittar du inte ditt batteri så hör av dig till oss så hjälper vi dig.
För förankring i betong rekommenderar vi Expanderbult 10 mm, minst 80 mm lång.
För förankring i trä rekommenderar vi Fransk träskruv 10 mm, minst 80 mm lång
Vid bla. vapenförvaring så måste alla skåp under 150 kg bultas fast. Om man inte har möjlighet att bulta fast skåpet så rekommenderar vi betongsockeln. Du ställer skåpet på betongsockeln och sedan monterar ihop den med skåpet. (Du förlorar ingen plats i själva skåpet) Betongsockeln går även att beställa förborrad för ditt skåp med godkända expanderbult.
På alla säkerhetsskåp så går det att hänga av dörren.
Öppna dörren så mycket som det går, vicka dörren fram och tillbaka samtidigt som du trycker dörren uppåt. Du kommer se på gångjärnen att den sakta drar sig uppåt och till slut lossna från skåpet.
Vi tillverkar endast högerhängda dörrar.
Till alla våra säkerhetsskåp, vapenskåp och även på vissa av dokumentskåpen så är det möjligt att välja en annan/ egen färg än standardfärgerna.

Säkerhetsskåp/vapenskåps modeller med olika färgval:
  • SP88Box finns som lagervara i vit, svart och röd.
  • SP33Box finns som lagervara i vit, svart och röd.
  • SP66 finns som lagervara vit, svart, rosa och gröna.
  • SP88 finns som lagervara vit, svart, rosa och gröna.
Önskar man en annan modell med färgerna ovan eller någon annan färg så erbjuder vi även det. Då tillkommer leveranstid eftersom detta beställs från fabriken efter lagd order.

Utöver färgen på själva skåpet så har man även möjlighet att välja olika färger och design på handtag, knappsats och nyckelskylt.
  • Handtag finns i färgerna krom, svart och guld, skruvar i samma färg medföljer.
  • Knappsatser finns i färgerna krom, svart och guld.
  • Nyckelskyltar och vårat emblem finns i färgerna vita, svarta, gröna, rosa, röda och guldiga.
Dokumentskåpsmodeller med olika färgval:
Våra modeller SS210, SS310, SS390, SS580, SS990 kan även erbjudas i olika kulörer.

Kontakta oss för mer information!